Сръбският президент Александър Вучич трябва да се срещне с американския

...
Сръбският президент Александър Вучич трябва да се срещне с американския
Коментари Харесай

Вучич трябва да се срещне с Доналд Тръмп до края на годината

Сръбският президент Александър Вучич би трябвало да се срещне с американския президент Доналд Тръмп до края на годината, написа сръбският вестник " Блиц ".
Изданието се базира на дипломатически кръгове във Вашингтон и показва, че към 20 септември президентът ще организира среща с вицепрезидента на Съединени американски щати Майк Пенс. Тя ще се организира в коридорите на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации, а двамата ще обсъдят въпроса за Косово и разговора сред Белград и Прищина, както и обстановката в района като цяло. Източник на вестника прибавя, че към момента няма публично удостоверение за срещата, съобщи БГНЕС.
В края на този месец или при започване на идната се чака да продължи разговора за Косово в Брюксел, написа още " Блиц ". Очаква се тези срещи да доведат до забележителен прогрес в решаването на косовския проблем и на балканската рецесия като цяло, добавя вестникът.
„ Очакваме интернационалната общественост да се произнесе ясно по въпроса за стабилността на Балканите. Нашето държавно управление се стреми да окаже напън върху Прищина, с цел да стартира да се осъществя това, което беше контрактувано в Брюксел”, написа в материала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР