Сръбският президент Александър Вучич ще осъди признаването на независимостта на

...
Сръбският президент Александър Вучич ще осъди признаването на независимостта на
Коментари Харесай

Вучич: Ще осъдя Русия, когато Зеленски осъди агресията на НАТО срещу Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич ще осъди признаването на независимостта на сепаратистките райони в Източна Украйна, когато Владимир Зеленски осъди по малкия екран експанзията на НАТО против Сърбия през 1999 година, оповестиха сръбските медии.

Реакцията му е в отговор на изказването на украинския дипломат в Сърбия Олександър Алесандрович „ че Украйна и украинският народ чакат Сърбия да осъди вчерашния ход на Русия да признае независимостта на Донбас “, предава Българска телеграфна агенция.

" Ние сме дребна страна и не желаем да се лишаваме от опцията да продължим другарството си с някого и по никакъв метод не решаваме за ориста на Украйна. Но в случай че това е по този начин, приканвам господин Александрович да се обади на президента на своята страна господин Зеленски и да го помоли довечера по малкия екран да осъди ужасяващата и трагична експанзия против Сърбия, осъществена от Съединени американски щати, Англия, Германия и други страни, и съм сигурен, че той ще го направи. Веднага щом го направи, на драго сърце ще откликна на апела и ще отговоря на молбите му “, сподели Вучич пред сръбската телевизия " Пинк " в Монако, където е на посещаване. Йенс Столтенберг:

Вучич повтори, че политиката на Сърбия е боен неутралитет, само че сръбската политика не е неутрална и няма да се отхвърля от обичайни другарства. Сърбия постоянно е подкрепяла целостта на Украйна и няма смяна по този въпрос, добави той. Путин призна късно нощес независимостта на така наречен Донецка и Луганска републики и подреди там да бъдат изпратени войски, отричайки в същото време да има проекти за инвазия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР