Сръбският президент Александър Вучич се ваксинира днес срещу коронавирус в

...
Сръбският президент Александър Вучич се ваксинира днес срещу коронавирус в
Коментари Харесай

Вучич се ваксинира с китайска ваксина

Сръбският президент Александър Вучич се имунизира през днешния ден против ковид в селцето Рудна Глава край източния град Майданпек, съобщи Танюг.

Вучич бе ваксиниран с китайската ваксина " Синофарм ".

Влизайки в пункта за имунизация, той сервира букет цветя на лекар Анита Репеджич, която му сложи имунизацията.

В диалог с медиците президентът се осведоми за процеса на имунизация в Рудна Глава.

Рудна Глава е най-голямото село в община Майданпек с към 2000 поданици. Преди няколко дни Вучич разгласи, че в случай че новата партида китайска ваксина Синофарм дойде в понеделник, във вторник ще отиде в Рудна Глава да се имунизира.

Вчера в Сърбия дойде пратка от половин милион дози Синофарм.

Досега в страната са имунизирани над 2,6 милиона жители, над 1 милион от тях към този момент са получили две дози ваксина.

Нова партида китайска ваксина против COVID-19 дойде в Сърбия. Тя бе посрещната на летището в Белград от премиера Ана Бърнабич и китайския дипломат Чън Буо.

Бърнабич изрази признателност за имунизациите като уточни, че те са израз на положителното партньорство сред Китай и Сърбия. Благодарение на новите доставки всеобщата имунизация в страната продължава без спиране и това е от огромно значение за преодоляване на епидемията, акцентира министър председателят.

Чън Буо сподели, че сега в Китай също тече огромна акция за имунизация и вътрешното търсене на ваксини е голямо. Въпреки това, воден от концепцията за общественост на споделена орис, Пекин ще продължи да способства за построяването на имунна преграда против вируса в останалите страни, в това число Сърбия.

До момента Сърбия е получила общо четири партиди китайска ваксина на компанията „ Синофарм “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР