Сръбският президент Александър Вучич поиска вчера мнението и съвета на

...
Сръбският президент Александър Вучич поиска вчера мнението и съвета на
Коментари Харесай

Вучич поискал съвет от Путин как да се оправи с Косово

Сръбският президент Александър Вучич изиска през вчерашния ден мнението и съвета на съветския президент Владимир Путин по какъв начин да се опълчи на насилието и експанзията на Прищина, "тъй като е изцяло ясно, че за едностранно оповестената си самостоятелност и произлизащите от нея дейности албанците имат необятна поддръжка от доста западни страни ", заяви кабинетът на Вучич, представен от днешния сръбски щемпел.

Руският президент съобщи на Вучич, че Русия уверено осъжда "провокацията, подхваната на 26 март от прищинските управляващи в Косовска Митровица ", където бе задържан шефът на сръбската държавна работа за Косово Марко Джурич.

Путин означи, че сходни дейности са нарушаване на резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Косово, която би трябвало да бъде основата за споразумяване на косовския проблем.

Путин повтори, че Сърбия е основен сътрудник на Русия на Балканите и в Европа, че ще я поддържа в битката й за опазване на независимостта и териториалната й целокупност.

"Включване на Русия в спора сред Сърбия и Косово може да усложни напъните под егидата на Европейски Съюз да се откри спокойно решение и да постави завършек на оповестените от двете страни цели за участие " в съюза, разяснява Асошиейтед прес, представена от вестник "Политика ". Белград и Прищина би трябвало да възстановяват връзките си, с цел да могат да се причислят към Европейски Съюз. Макар Сърбия публично да желае участие в Европейски Съюз, напоследък развива близки политически и военни връзки с Русия, показва организацията.

Не се оповестява дал ли е Путин някакъв съответен съвет на Вучич, само че в телевизионно изявление по-късно, представено от печата, Вучич сподели, че Сърбия може да разчита на "най-голямата и най-значителна помощ от Руската федерация ".

Вучич съобщи, че е обмислял и разновидността да употребява армията и полицията поради събитията в Косово на 26 март, само че е избрал търпението и запазването на мира.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР