Сръбският президент Александър Вучич обяви, че Сърбия от утре спира

...
Сръбският президент Александър Вучич обяви, че Сърбия от утре спира
Коментари Харесай

Вучич обяви: Сърбия спира износа на олио, царевица и брашно

Сръбският президент Александър Вучич разгласи, че Сърбия от на следващия ден стопира износа на олио, царевица и брашно, а държавното управление е подготвило декрет, отнасящ се до вноса на енергоносители, съобщи организация Бета.

Пред телевизия Б92 нощес той акцентира, че Сърбия ще има задоволително олио, пшеница, царевица и брашно за себе си и за района. Вучич добави, че държавното управление е подготвило решение за освобождение от мито на вноса на енергоносители "от трети страни ". То ще се отнася до петрола от трети страни, в случай че го внасяме, сподели Вучич.
Решението на сръбското държавно управление е взето преди днешните разисквания в Европейски Съюз за вноса на енергоносители от Русия.
Вучич уточни, че в Европейски Съюз има разнообразни позиции по въпроса за глобите, засягащи газа и петрола, като се има поради, че Русия покрива 40 % от потребностите на Европейски Съюз от газ и 30 % от нефт и отводът от импорт на съветски енергоносители няма да може елементарно да се компенсира. Той добави, че на този декор българският министър председател Кирил Петков и унгарският му сътрудник Виктор Орбан към този момент са реагирали, че няма да могат да устоят, в случай че бъде неразрешен вносът на съветски енергоносители, написа "Новости ".

За нас, в случай че забранят вноса на всички енергоносители от територията на Русия, това значи, че имаме проблем, защото ние няма от кое място да ги вземем, не могат газът и петролът да ни паднат от небето, сподели той. Така Вучич изясни квалифицираното държавно решение за вноса на газ и нефт от трети страни.

Вучич акцентира също по този начин, че Сърбия има най-ниската цена на тока и към сегашния миг няма да я подвига. (БТА)
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР