Сръбският президент Александър Вучич, който представи снощи в сръбския парламент

...
Сръбският президент Александър Вучич, който представи снощи в сръбския парламент
Коментари Харесай

Вучич каза какво трябва да направят албанците в Косово, за да продължат преговорите

Сръбският президент Александър Вучич, който показа нощес в сръбския парламент отчет за Косово и Метохия, сподели, че е време да се избира намерено сред сладките неистини и горчивата истина. Той оцени договарянията сред Белград и Прищина като доста значими, тъй като това е съумяло да върне тематиката за Косово и Метохия на масата за договаряния. Ако има компромис, хората ще би трябвало да заявят волята си по този въпрос, а референдумът ще бъде наложителен, сподели президентът на Сърбия съгласно БГНЕС.
Александър Вучич изнесе речта си на изключително съвещание на Народното събрание, на което участваха министър-председателят Ана Бърнабич, кабинетът и Марко Джурич, благодари на всички, които желаят да приказват отговорно за казуса, който е огромен и сложен за целия сръбски народ.
Задължителен референдум, в случай че бъде реализиран компромис
" Ако Прищина отстрани налозите (бел. ред. - 100% мита върху сръбския импорт в Косово, въведени от тази година), ще направя всичко допустимо, до момента в който съм президент на Сърбия, да се опитам да намеря решение ", сподели Вучич и уточни, че в случай че не се реализира компромис, ще бъде изгубено доста.
Той повтори, че ще се застъпи за някакво компромисно решение и акцентира, че прецизните разбори сочат, че " следствията ще бъдат пагубни за нас в стопански, обществен и демографски аспект ", осведоми " Данас ".
В обръщението си в Народното събрание сръбският президент акцентира, че в първата фаза се чака да се види дали американците и европейците ще убедят албанците да отстранен налозите.
" Няма да има продължение на значими договаряния без анулацията на налозите ", съобщи президентът на Сърбия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР