Сръбският президент Александър Вучич коментира гласуването вчера в Дубай за

...
Сръбският президент Александър Вучич коментира гласуването вчера в Дубай за
Коментари Харесай

Вучич: България винаги е против нас

Сръбският президент Александър Вучич разяснява гласуването през вчерашния ден в Дубай за приемане на Косово в Интерпол и съобщи, че не е сюрпризиран от гласуването на Македония, Черна гора, Хърватия, Словения, България, които гласоподаваха за приемане на Прищина, и Унгария, която се въздържа.

По отношение на района нямаше изненади. Черна гора, Македония, Хърватия, Словения, България постоянно са срещу нас, сподели Вучич за ТВ Пинк, представен от Българска телеграфна агенция.

Вчера Интерпол не одобри Косово за член при гласуването в Общото заседание на организацията в Дубай. Против кандидатурата на Косово в профилираната в търсения интернационална полицейска организация са дали своят вот 51 страни, измежду които Русия, Китай и Испания. "За " приемането й са дали своят вот 68 страни, а 16 са се въздържали. Най-младата страна на Балканите е кандидатствала два пъти по-рано за участие в Интерпол, един път през 2015 година и през 2016 година, само че и двата пъти несполучливо.

Няма публична информация по какъв начин е гласувала България и с какви претекстове. На 87-ото Общо заседание на Интерпол в Дубай от българска страна взе участие делегация, водена от вътрешния министър Младен Маринов.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР