Сръбският президент Александър Вучич коментира гласуването вчера в Дубай за

...
Сръбският президент Александър Вучич коментира гласуването вчера в Дубай за
Коментари Харесай

Сръбският президент: България, Черна гора, Македония, Хърватия и Словения винаги са против нас

Сръбският президент Александър Вучич разяснява гласуването през вчерашния ден в Дубай за приемане на Косово в Интерпол и съобщи, че не е сюрпризиран от гласуването на Македония, Черна гора, Хърватия, Словения, България, които гласоподаваха за приемане на Прищина, и Унгария, която се въздържа, предава Българска телеграфна агенция. По отношение на района нямаше изненади. Черна гора, Македония, Хърватия, Словения, България постоянно са срещу нас, сподели Вучич за ТВ Пинк. Той подсети, че Сърбия е признала Република Македония с конституционното й име, а Скопие е признало независимостта на Косово.

" И Скопие, и Подгорица имат свои другари в Прищина. На тях албанците са им откровени другари. На нас изпратиха ясно обръщение - вие сте ни второкласни другари, по-малко значими другари. Нашият отговор на това е, че ще имаме допустимо най-хубаво съдействие, само че добре разбрахме тяхното обръщение и добре разбрахме кой им е по-близък и по-голям ", сподели Вучич. 

След коментара на Вучич със свое известие излезе и министърът на защитата на Сърбия Александър Вулин. " Призовавам президента да преразгледа връзките с Черна гора и Македония и да им покаже, че другарските връзки със Сърбия би трябвало да се заслужат ", сподели Вулин Той добави, че " Черна гора и Северна Македония поддържаха приемането на косовските наркокартели в полицейската организация. Застанаха на страната на Косово, осъзнавайки, че с това наскърбяват Сърбия ". " Ако не им е стигала храброст да гласоподават срещу, можеха да се въздържат и по този начин да покажат, че не им е безразлично какво мисли и усеща Сърбия ", сподели още Вулин.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР