Сръбският президент Александър Вучич каза след заседанието на Съвета за

...
Сръбският президент Александър Вучич каза след заседанието на Съвета за
Коментари Харесай

Вучич: Диващината на властите в Прищина няма край, ще защитим нашите братя в Косово

Сръбският президент Александър Вучич сподели след съвещанието на Съвета за национална сигурност, че нощес е имал двучасов диалог с Мирослав Лайчак и съветниците на немския канцлер Шолц и френския президент Макрон и че са получили предложение от тях за „ напълно нов рамка за договаряния в Брюксел, които би трябвало да доведат до близкото и дефинитивно споразумяване на въпроса с Косово и Метохия.

За това оповестява

След съвещанието на Съвета за национална сигурност Вучич сподели, че диалогът " не е бил елементарен ".

„ Бях осведомен, че Путин е „ повдигнал завесата “ и в този момент всеки би трябвало да съобщи от коя страна желае да остане, от страната на завесата, където стопанската система не съществува, или от страната на триумфа, където са те “, сподели Вучич.

Сръбският народ, както съобщи президентът, желае съблюдаване на интернационалното право.

„ Ще бъде забавно по какъв начин ще реагира Организация на обединените нации, когато приказвам за териториалната целокупност на Сърбия, само че ние нямаме различен избор, ще се борим за съблюдаване на интернационалното право и ще застанем зад нашия народ “, сподели Вучич.

Хората в Косово знаят какво вършим, сподели Вучич.

„ Затова се борим, даже когато стопират колите с медикаменти, по какъв начин да осигурим задоволително приходи за хората, които работят в опазването на здравето и образованието, с цел да могат хората да оцелеят в своите родни места “, сподели президентът.

„ В случай, че нашите братя в Косово бъдат застрашени, ние няма да позволим разгром “, акцентира Вучич.

„ Аз съм го казвал нееднократно и мисля, че те също го знаят и схващат, ние ги предупредихме, че от 19 или 20 септември 2021 година на територията на Северно Косово и Метохия една след друга ще изникнат противозаконни бази на специфични елементи на косовската полиция ", сподели той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР