Сръбският президент Александър Вучич каза, че е поискал от НАТО

...
Сръбският президент Александър Вучич каза, че е поискал от НАТО
Коментари Харесай

Вучич поиска от НАТО да запази присъствие в Косово

Сръбският президент Александър Вучич сподели, че е изискал от НАТО освен да не изтегля силите си от Косово, само че и да не понижава наличието си там. Сръбският президент добави, че не са прави тези, които мислят, че на Сърбия не й трябват положителни връзки с НАТО, съобщи " Танюг ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Ние не сме заинтригувани за участие във военни съюзи. Трябва ни положително съдействие с НАТО. Никой не може да ме убеди, че Столтенберг ненавижда Сърбия и че не ѝ желае положително бъдеще ", сподели Вучич, представен от организация " Бета ", имайки поради генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг. На посещаване в Брюксел Вучич взе участие в съвещание на Северноатлантическия съвет и беседва с генералния секретар на алианса.

Силна и просперираща Сърбия значи по-голяма сигурност и непоклатимост в района на Западните Балкани, съобщи Столтенберг, като добави, че съдействието с НАТО подсигурява по-голяма сигурност на Сърбия и нейните сътрудници в алианса, съобщи " Танюг ". След срещата си със сръбския президент той сподели, че няма несъгласие сред военния неутралитет на Сърбия и партньорството й с НАТО. Той напомни, че НАТО има доста сътрудници измежду неутралните страни.

Генералният секретар изрази удовлетворение, че Сърбия е предложила идната година да бъде хазаин на взаимни учения за бързо реагиране при естествени бедствия. Столтенберг уточни, че НАТО и Сърбия са имали 24 взаимни учения тази година, а алиансът образова сръбски офицери за мироопазващи задачи и работи по промяната на сръбските институции за сигурност. Той сподели, че партньорството на Сърбия и НАТО може да способства в битката с тероризма, като заяви, че идващия месец Сърбия и НАТО дружно ще образоват иракски военномедицински личен състав.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Балкани (4597)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР