Сръбският президент Александър Вучич изрази днес надежда, че изграждането на

...
Сръбският президент Александър Вучич изрази днес надежда, че изграждането на
Коментари Харесай

Вучич: Очаквам преди края на годината през интерконектора да потече газ

Сръбският президент Александър Вучич изрази през днешния ден вяра, че построяването на газовата интерконекторна връзка сред Сърбия и България ще завърши до октомври и газът може да потече до края на годината, съобщи Танюг.

 

Вучич сподели на церемонията във връзка началото на работата по построяването на газовия интерконектор на българска територия, че Сърбия построява 108 километра.

 

" Много се веселя, че съм тук през днешния ден, доста се веселя, че имах опцията да беседвам с президента Румен Радев по всички значими въпроси, ще продължим диалозите в София и се веселя, че другари като Сърбия и България могат да вършат огромни и значими общи работи като този интерконектор ", сподели Вучич.

 

Той благодари на президента на България за другарството, което демонстрира към Сърбия, и сподели, че в Сърбия България ще има правилен другар, добър другар и сигурен другар и в сложни, освен в леки и положителни времена.

 

" Искам да благодаря на вас от Европейски Съюз за огромната поддръжка. Получихме безплатна помощ от 49 милиона евро и още 25 милиона евро се финансират от Европейската капиталова банка (ЕИБ). България получава 218 милиона евро. Не можем даже да мечтаем да получим толкоз за енергийна инфраструктура, само че в миналото ще ни се случи и на нас, сърбите. Ние умеем да бъдем признателни, когато някой ни дава парите на данъкоплатците ", сподели Вучич.

 

Той чака работите и от двете страни на границата да свършат до октомври и преди края на годината през интерконектора да потече газ.

 

" Не единствено за диверсификация, а и за обезпечаване на енергийното бъдеще за нашите страни и целия район ", сподели Вучич.

 

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР