Сръбският президент Александър Вучич е на официално посещение в Обединените

...
Сръбският президент Александър Вучич е на официално посещение в Обединените
Коментари Харесай

Александър Вучич е в ОАЕ, подписа изгоден заем за 1 милиард долара

Сръбският президент Александър Вучич е на публично посещаване в Обединените арабски емирства (ОАЕ), където се срещна с шейх Мохамед бин Зайед, оповестяват сръбски медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Вучич посочи, че ОАЕ почитат независимостта и позициите на Сърбия и страната може да разчита на този сътрудник в сложни моменти.

Това, което е значимо за нас – Белград на вода, доста вложения, само че най-важното е, че когато ни е мъчно, можем да разчитаме на Емирствата, сподели Вучич.

Той напомни, че ОАЕ са помогнали на Сърбия по време на пандемията от КОВИД-19, а през 2014 година, когато положението на финансите е било мъчно и когато Сърбия е въвела ограничения за фискална консолидация, шейх Мохамед и емирствата също са помогнали.

Сръбският президент заяви, че министърът на финансите Синиша Мали е подписал доста значимо съглашение, съгласно което Сърбия получава „ един милиард (долара) при невероятни условия, при съвсем неосъществим лихвен % “. „ Това на процедура е подарък “, сподели Вучич.

Споразумениетото с ОАЕ планува Сърбия да получи заем от 1 милиарда $ с три % рента, оповестява кореспондентът на МИА в Белград.

" Ако бяхме излезли на финансовия пазар, това щеше да ни коства най-малко 2,5 пъти повече. Това съглашение е като подарък и голяма поддръжка за Сърбия ", съобщи Вучич пред телевизия Пинк.

" През януари имаме остарели отговорности по заеми, които би трябвало да изплатим, и би трябвало да купим доста газ и електрическа енергия ", сподели Вучич и добави, че с тези пари страната обезпечава цялостна ликвидност и кредитоспособност.

По време на визитата си в Абу Даби Вучич разиска с шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян евентуалните вложения на емирствата в Сърбия, както и енергийната рецесия, при което бяха подписани девет съглашения сред двете страни.

Вучич съобщи, че в делегацията са включени и хора от военната индустрия, защото Емирствата се интересуват от доста сръбски артикули.

" Буквално можем да продадем три пъти повече продукция от в този момент за идващите 30 години. Всички желаят да купуват муниции, гранати, бомби, всичко, което произвеждаме ", добави сръбският президент.

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР