Сръбският президент Александър Вучич даде знак, че е склонен да

...
Сръбският президент Александър Вучич даде знак, че е склонен да
Коментари Харесай

Вучич може да приеме френско-германското предложение за между Сърбия и Косово

Сръбският президент Александър Вучич даде знак, че е податлив да одобри последното предложение, направено от Германия и Франция, за нормализиране на връзките с Косово, заяви ДПА.

На конференция нощес Вучич сподели, че западните договарящи са дали избор сред две благоприятни условия: да одобри проекта или да се изправи пред следствията от спиране на присъединителните договаряния с Европейски Съюз и отдръпване на задграничните вложения, съобщи Българска телеграфна агенция.

При този избор Вучич сподели, че избира " пътя на компромиса, колкото и да е противоречив ".

Предложението на Германия и на Франция планува, че Сърбия и Косово няма да се признаят официално между тях, само че взаимно ще одобряват съществуването на държавността си в актуалните граници. По-конкретно Сърбия ще спре да блокира кандидатурите на Косово за участие в интернационалните организации, което тя до момента правеше с дейна съветска поддръжка.

" И дума не може да става да утвърждаваме влизането на Косово в Организация на обединените нации, само че ние де факто ще приемем участието му ", сподели Вучич. Той обаче означи, че нищо не е решено към момента и в края на краищата сръбският парламент и " може би народът " ще би трябвало да вземат решение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР