Сръбският президент Александър Вучич благодари на Русия за помощта в

...
Сръбският президент Александър Вучич благодари на Русия за помощта в
Коментари Харесай

Вучич благодари на Русия за помощта срещу коронавируса

Сръбският президент Александър Вучич благодари на Русия за помощта в битката с новата пандемия на ковид в страната. Той направи това в тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Трябва да благодаря доста на нашите европейски сътрудници, на нашите китайски другари, както и на нашите съветски другари, " сподели сръбският президент, представен от ТАСС.

Той изрази признателност и към Световната здравна организация, като добави, че Сърбия е оказала помощ и на други страни.

Сръбският президент съобщи, че страната му се гордее със специфичните си връзки с Китай и Русия.

" Пълноправното участие в Европейския съюз е външнополитически приоритет на Република Сърбия, " сподели сръбският водач. " Нашият европейски път обаче не изключва ангажираност за развиване на съдействие и задълбочаване на връзките със страни от всички райони. "
 Вучич желае първи да тества съветската ваксина против ковид
Вучич желае първи да тества съветската ваксина против ковид

Първи ще приема тази ваксина,

" Ние ценим партньорските връзки със западните страни, в това число по-интензивно съдействие със Съединени американски щати, само че в това време се гордеем с изключителни връзки с Руската федерация и Китайската национална република, " добави той. " И, както виждате, ние не крием това, ние сме доста горди от другарствата си. "

По-рано тази година Сърбия изиска помощ от Русия за битка с новата пандемия на ковид .

Сърбия одобри екип от 87 души - военнослужещи, военни медици , вирусолози, експерти по радиационна, химическа и биологична отбрана.

Страната получи и особено здравно съоръжение, защитно съоръжение и шестнадесет военни транспортни средства.

Между 3 април и 18 май съветските елементи работиха в обществените заведения в над 40 сръбски градове.

Дезинфекцирани са над 376 здания и към 500 км автомагистрали и пътища. Осем медицински екипа изследваха и лекуваха 881 нови пациенти с ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР