Сръбският премиер Ана Бърнабич призова Новак Джокович да даде обяснения

...
Сръбският премиер Ана Бърнабич призова Новак Джокович да даде обяснения
Коментари Харесай

Сръбският премиер призова Джокович да даде обяснения

Сръбският министър председател Ана Бърнабич прикани Новак Джокович да даде пояснения за негативния PCR-тест за ковид от месец декември.

" Ако Джокович е излизал на открито с ясното схващане, че има позитивен PCR тест за ковид, това е чисто нарушаване на разпоредбите в Сърбия ", сподели Бърнабич. Самият Джокович заяви, че е получил здравно изключение за влизане в Австралия откакто в средата на месец декември е бил с позитивен тест за ковид.

" В тази обстановка се слага въпроса за неговите обществени изяви в този интервал. Документът, който бе възложен пред съда, демонстрира, че Джокович е бил с позитивен тест на 16 декември. Само един ден по-късно на 17 декември той участва на конгрес, проведен за младите тенисисти в Сърбия ", напомня белградското издание " Данас ".

" Ако Вие сте с позитивен тест, тогава вие би трябвало да бъдете в изолираност. Не знам по кое време тъкмо е получил резултатите, по кое време ги е видял. При всички случаи има една " сива зона ". Само Джокович може да отговори на този въпрос ", сподели Бърнабич.

Съгласно сръбските правила, всеки, който има позитивен тест за ковид, би трябвало да бъде 14 дни в самоизолация, в случай че в този интервал няма нов тест и той е негативен.

Граничните управляващи в Австралия сега проверяват достоверността на подадения от Новак Джокович документ, в която се твърди, че той не е пътувал 14 дни преди идването си в Австралия. В обществените мрежи обаче има известия, че в този интервал той е бил в Испания.

Ана Бърнабич сподели, че не приема позицията на Джокович за имунизацията и акцентира, че това е единственият метод за ефикасна битка против пандемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР