Сръбският премиер Александър Вучич е на мнение, че доставките на

...
Сръбският премиер Александър Вучич е на мнение, че доставките на
Коментари Харесай

Вучич: Руското оръжие не застрашава целта ни да влезем в ЕС


Сръбският министър председател Александър Вучич е на мнение, че доставките на съветско оръжие за страната му не е спънка за главната цел на Белград – да се причисли към Европейски Съюз, заяви в. „ Блиц “.

В изявление за АП сръбският президент акцентира, че сърбите знаели накъде са се насочили, знаят че пътят им е към Европейски Съюз. „ В същото време желаеме да запазим положителните си връзки с Русия, Съединени американски щати, Турция, Китай и всички страни по света. “

Вучич не вижда „ нищо неприятно “ в това, че Русия въоръжава Сърбия. Президентът сподели още, че схваща, че неговото минало като член на партия, която се стремеше към разширение на границите на Сърбия на Балканите, т.е. към “Велика Сърбия ” по време на войните, провокира избрани подозрения в искреността на неговите изменени позиции. „ Мисля, че би трябвало да бъдем част от Европейския съюз, това е моята работа и бент ще си я свърша “.

Доколкото намирането на решение за Косово е една от пречките по пътя на Сърбия към Брюксел, сръбският президент изрази мнението, че на Белград и албанците е належащо дълготрайно спокойно съглашение – за идващите 200 година И добави, че за бъде реализирано сходно нещо всяка от страните ще би трябвало да направи взаимни отстъпки.

Сръбският президент отхвърли рецензиите, че владее и задушава медиите в Сърбия посредством закани и финансов напън. Освен това Сърбия нямала „ никакви ограничавания за обществените медии, за разлика от огромен брой западни страни “./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР