Сръбският посланик в Москва Морослав Лазански заяви в интервю за

...
Сръбският посланик в Москва Морослав Лазански заяви в интервю за
Коментари Харесай

Сръбският посланик в Москва: ЕС е единен само за санкциите срещу Русия!

Сръбският дипломат в Москва Морослав Лазански съобщи в изявление за съветски вестник, че Европейският съюз е обединен единствено за глобите против Русия, като повтори още един път, че Сърбия в никакъв случай няма да вкара такива наказания, написа в. " Вечерне новости ".

В изявление за " Известия " посланикът сподели, че Сърбия още не е членка на съюза и до момента в който не стане, не е длъжна изцяло да съгласува политиката си с Брюксел, като акцентира, че и самият Европейски Съюз няма единна политика по всички въпроси. Той напомни, че 5 страни членки не признават Косово, и установи, че въпреки публично всички да поддържат глобите против Русия, на процедура не ги ползват прецизно.

Лазански означи, че Сърбия тази година чака посещаване на съветския президент Владимир Путин, а сръбският му сътрудник Александър Вучич още веднъж ще гостува в Москва.

Сърбия изостава в икономическото си развиване зад страните от Централна и Източна Европа /Румъния, Унгария, Полша и Словакия/ поради корупцията и незадоволителното равнище на господство на закона, написа в. " Данас ", цитирайки мнение на ръководителя на Фискалния съвет Павле Петрович. На въпрос дали Сърбия ще понижи разликата с тези страни, в случай че тази година доближи планувания стопански напредък от 6 %, той оцени, че растежът за една година не значи доста, изключително в сегашните нестабилни времена.

Според Петрович икономическият напредък би трябвало да се преглежда в по-дълъг интервал и тогава може да се каже, че приблизително той е 3,5 до 4 % годишно, а би трябвало да бъде 5 %, с цел да се доближат по-развитите страни от Централна и Източна Европа. Той акцентира, че Фискалният съвет е посъветвал държавното управление при подготовката на бюджета да не възнамерява толкоз висок напредък, тъй като във време на рецесия е по-добре да планува по-малък напредък и да се " изненада " от положителните резултати, а не назад.

" Къде изчезна работническата левица ", пита в. " Политика ", като отбелязва, че от бранител на правата на служащите левицата се е трансферирала в региона на правата на малцинствата, на ЛГБТИ общността и екологията и все по-малко се застъпва за справедливото систематизиране на благосъстоянията, както при започване на 20 век.

Ако се съди по предизборните изказвания на левите партии, жителите би трябвало удовлетворени да потриват ръце, тъй като няма партия и придвижване, които в програмата си и даже в името си да не акцентират на напред във времето работническите права и обществената правдивост. Когато обаче след изборите се преброят гласовете, левите партии не помнят за предизборната си платформа, а тъгите на служащите си остават единствено техни, показва вестникът.

Вакантното място, заемано в миналото от партиите с марксистка ориентировка, мъчно може да се запълни от социалдемократическите и демократичните партии по света. Що се отнася до Сърбия, левичарските хрумвания се споделят от опозиционни партии, водени от водачи като Борис Тадич и Драган Джилас, които в миналото са били на власт и по тяхно време при " мътни " приватизации половин милион души са останали без работа, написа в. " Политика ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР