Сръбският посланик у нас е извикан в Министерството на външните

...
Сръбският посланик у нас е извикан в Министерството на външните
Коментари Харесай

Външно министерство вика сръбския посланик

Сръбският дипломат у нас е извикан в Министерството на външните работи за диалог. Причината е основаното по виновност на Белград напрежение в двустранните връзки, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Бившият представител на диктатора Слободан Милошевич и сегашен външен министър Ивица Дачич насочи против България остри реплики във връзка на изказването на българския министър председател Бойко Борисов. По време на среща на върха от Берлинския развой за Западните Балкани в петък нашият министър-председател беше декларирал, че бъдещият началник на европейската дипломация Жозеп Борел би трябвало да показва позицията на целия съюз по отношение на Косово, а тя е – признаването и зачитането на суверенитета на тази най-млада балканска страна.

Това изказване провокира невъздържана и недипломатична реакция от страна на Дачич. Според него „ Бойко би трябвало да почита позицията на Европейския съюз, а не да държи лекции на Борел “. Сърбия също ще извика краткотрайно ръководещия нашата задача в Белград за диалози.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР