Сръбският народ в Косово е решен да не търпи повече

...
Сръбският народ в Косово е решен да не търпи повече
Коментари Харесай

Вучич: Сръбският народ повече няма да търпи терор

Сръбският народ в Косово е решен да не търпи повече гнет и по тази причина е значимо интернационалната общественост да извърши съглашението, сподели през днешния ден сръбският президент Александър Вучич, оповестява.

" Днес в действителност беше чест за мен, няма нищо общо с политиката, срещнах прелестно семейство, родители, които отгледаха прелестно момче. Гордея се, че успяхме да помогнем. Тъй като не им беше задоволително да го осъдят поради фланелката му доведоха трима лъжци, с цел да кажат, че е изричал омразни думи. Той ще ни стои в архива като неосъждан “, сподели още Вучич и заяви, че на 4 или 5 януари ще организира годишна конференция, преди да замине за Хиландар.

" За мен е значимо на първо място да изпълнят нещата от гаранциите, които са дали, да схванат, че са се правили на наивници, приказвам за интернационалната общественост. Нашите хора няма да търпят това повече. Моля ги да се погрижат за Милян Аджич и Сърджан Трайкович. Аджич беше задържан поради барикадите и какво се случи на барикадите. Тази заран се обадих на европейските представители и им споделих да внимават. Сръбският народ е толкоз решен да не разреши гнет върху тях. Какво чакам? Очаквам страхотни хора от света да дойдат при мен през първата половина на януари. Ще ги посрещна благо, като се преструвам, че са ми харесали диалозите. Някои ще се радват, тъй като има примка към врата на Вучич, само че това е примка към шията на Сърбия. Изправени сме пред сложен миг във връзка с Косово, само че ще се борим за нашия народ ", разяснява Вучич.

За първи път имаме гаранции, че това, което Прищина назовава войска, не може да отиде на север без единодушието на локалните сърби и Сърбия.

„ Важното е, че хората няма да бъдат преследвани, няма дейности от никого на барикадите, няма починали и ранени. Те доста добре знаеха, че няма какво да търсят, че не могат да оцелеят на север.  Американците споделиха, че ще наблюдават всеки един от процесите в дълбочина, дружно с европейците “, добави Вучич.

„ Нямам проблем с това, че доста хора считат, че Косово е без значение. Аз не мисля по този начин. Когато споделих, че търсим компромисни решения, всички, които считат, че Косово е без значение, скочиха. Курти мечтае да бъде Енвер Ходжа, да бъде комбинация от Ходжа и Зеленски. Но всичко това не ни интересува, просто дано не малтретираме сръбския народ “, съобщи Вучич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР