Сръбският нападател Душан Влахович финализира трансфера си в Ювентус от

...
Сръбският нападател Душан Влахович финализира трансфера си в Ювентус от
Коментари Харесай

Влахович финализира трансфера си в Ювентус

Сръбският нападател Душан Влахович завърши прехвърлянето си в Ювентус от Фиорентина за период от четири години за договорка, която може да доближи 90 млн. евро, потвърдиха от пресслужбата на торинци, определяйки идването на „ гибелен изпълнител “.

Влахович, който навърши 22 години в петък, поделя първото място в голмайсторската листа в Серия А досега дружно със стрелеца на Лацио Чиро Имобиле, като и двамата имат по 17 гола. Ювентус разгласи привличането на Влахович в договорка на стойност 70 млн. евро, в добавка към 11.6 млн. евро разноски и бонуси до най-много 10 млн. евро. Договорът му е до 30 юни 2026. Атаката на 36-кратния първенец на Серия А бе отслабена след напускането на Кристиано Роналдо в посока Манчестър Юнайтед и травмата, която постави несвоевременен завършек на сезона за Федерико Киеза.

Юве е пети в таблицата и има едвам 34 гола в 23 мача за състезание, 11-то най-хубаво достижение в Лигата. „ 20 гола в 24 мача в Серия А и за Купата на Италия, в първата половина от сезон 2021/22. Тези числа доближават 41 гола в 64 мача, в случай че броим и тези от сезон 2020/21. Всеки един състезател с сходни индикатори може да бъде избран с две думи – гибелен изпълнител, или в случай че предпочитате, Душан Влахович, към този момент публично в Ювентус – какъв по-добър метод да отпразнуваш 22-ия си рожден ден? “, написаха от „ Старата госпожа “. Младокът, който постоянно е сравняван със звездата на Милан Златан Ибрахимович, дойде в Торино за медицински прегледи по-рано в петък и взима фланелката с номер 7, която бе носена от Роналдо.

„ Няма да бъде пълноценно да определим Душан единствено като естествена мощ. В добавка към физическата му мощност, той показва невероятна техника, мощ, класа и най-важното – хладнокръвоност пред гола “. На 16-годишна възраст Влахович стана най-младият футболист, който играе за локалния си клуб Партизан Белград, присъединявайки се към Фиорентина през лятото на 2018 и развивайки се в италианската система. „ За по-малко време от предстоящото, той привикна с условията на футбола в Италия и приспособява стила си на игра по отношение на Калчото. Сезон 2020/21 беше акцията, в която Душан несъмнено избухна на сцената. Нито един нападател не е вкарал повече от 38-те му гола за последните два сезона общо, един повече от Чиро Имобиле и най-малко 10 повече от всеки различен нападател, който продължава да играе в нашето състезание “, се прибавя в изказването на „ бианконерите “.

Ювентус е на 11 точки от водача Интер, само че на една от зона Шампионска лига, макар че отборът има мач повече от четвъртия Аталанта. Шампионът Интер постави завършек на серията от девет следващи трофеи на Юве предишния сезон.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР