Сръбският министър на вътрешните работи Братислав Гашич продължи срока за

...
Сръбският министър на вътрешните работи Братислав Гашич продължи срока за
Коментари Харесай

Удължиха срока за предаване на незаконни оръжия в Сърбия

Сръбският министър на вътрешните работи Братислав Гашич продължи периода за предаване на незаконни оръжия, заяви вестник " Новости ".

В наредбата, оповестена в Държавен вестник през вчерашния ден, срокът за предаване на оръжието е удължен от 8 юни до 30 юни 2023 година

Кампанията бе оповестена, след  като на 3 май 13-годишен възпитаник простреля в белградско учебно заведение осем възпитаници и охранител и рани други шест деца и една учителка. Момиче умря по-късно от раните си в болница, с което броят на жертвите набъбна на 10. Ден по-късно двадесетгодишен юноша стреля случайно по хора в две села южно от Белград, като умъртви осем души и рани 14.

До момента, месец от началото на акцията, са предадени 78 103 броя оръжие, заяви Бояна Пятович от сръбското министерство на вътрешните работи, представена от държавната телевизия.

Тя подсети, че жителите могат да предават оръжието без да носят никаква наказателна отговорност, без нужда да се легитимират и да оповестяват данни за себе си, както и да потвърждават от кое място имат оръжието, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР