Сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин посети Хеликоптерната единица

...
Сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин посети Хеликоптерната единица
Коментари Харесай

Вулин: Сръбското МВР разполага с най-силния флот хеликоптери на Балканите

Сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин посети Хеликоптерната единица в базата й на летище " Никола Тесла " и се увери в силата и мощността на хеликоптера H-215 " Супер Пума ", първия от три хеликоптера от този тип, разполагаем във флота на тази част на Министерство на вътрешните работи от юли тази година, предава

Вулин посочи, че сръбското Министерство на вътрешните работи през днешния ден разполага с най-мощния флот хеликоптери на Балканите.

" Силата на Министерство на вътрешните работи се отразява апропо и в силата на неговата авиация. Хеликоптерната единица на Министерство на вътрешните работи е обогатена със модерни и съвременни хеликоптери. Доставката на " Супер Пума " е единствено продължение на модернизирането на флота. До края на годината се чака да бъдат доставени останалите две машини от този вид, което ще даде мощен принос в битката с пожарите, защото тези хеликоптери носят до пет тона вода ", сподели Вулин.

Той акцентира, че за първи път всички хеликоптери са оборудвани и със съдове за гасене на пожари.

" Супер Пума " е хеликоптер, чиито потенциали надалеч надвишават потенциалите на машините, които има във флота си Хеликоптерната част, добави Вулин.

Хеликоптерът може да транспорти до 24 души, може да прелети 866 километра, да прекара във въздуха повече от четири часа, да носи до пет тона вода, което надалеч надвишава потенциалите, с които министерството е разполагало до момента, заяви сръбското Министерство на вътрешните работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР