Сръбският министър на правосъдието Мая Попович заяви в интервю за

...
Сръбският министър на правосъдието Мая Попович заяви в интервю за
Коментари Харесай

Доживотен затвор за изнасилване в Сърбия?

Сръбският министър на правораздаването Мая Попович съобщи в изявление за белградския вестник " Политика ", че с препоръчаните промени в Наказателния кодекс присъдите за домашно принуждение ще бъдат доста по-строги и всички форми на обезчестяване, на полово принуждение над беззащитен човек и на дете може да бъдат наказвани с пожизнен затвор.

Сексуалната корист със служебно състояние да бъде осъдена с присъда отнемане от независимост от шест месеца до пет години, сподели Попович.

Тя добави, че при настъпила бременност вследствие на обезчестяване се предлага причинителят да се санкционира с отнемане от независимост от една до 10 години, вместо досегашното наказване отнемане от независимост от шест месеца до пет години.

За домашно принуждение се предлага отнемане от независимост от шест месеца до пет години, вместо плануваното до момента наказване отнемане от независимост от три месеца до три години.

За случаи на домашно принуждение, осъществено с оръжие, с рисково средство или с друго средство, което може да аргументи тежка телесна щета или тежко увреждане на здравето, се предлага отнемане от независимост в период от една до 10 години. Сегашните присъди затвор за такива случаи са от шест месеца до пет години.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР