Сръбският министър на образованието Бранко Ружич подаде днес оставка пред

...
Сръбският министър на образованието Бранко Ружич подаде днес оставка пред
Коментари Харесай

Сръбският образователен министър подаде оставка след стрелбата в белградско училище

Сръбският министър на образованието Бранко Ружич подаде през днешния ден оставка пред премиера на Сърбия Ана Бърнабич, оповестиха сръбските медии, базирайки се на известие от Министерството на образованието. Обяснението за оставката е ужасното кръвопролитие в белградския квартал „ Врачар “ на 4 май, когато 14-годишен възпитаник простреля 8 деца и чиновник на защитата в ОУ " Владислав Рибникар ".

 

„ В тишината на тридневния народен печал, като виновен и учтив човек, експерт в осъществяването на всички досегашни публични отговорности, като родител и жител на Република Сърбия, която постоянно е преди всичко за мен, и в сходство с чл.23 от Закона за ръководството при тези условия взех рационално и почтено решение.

 

„ Подавам неотменима оставка от длъжността министър на образованието в държавното управление на Република Сърбия “, сподели Ружич в писмо, изпратено до премиера Ана Бърнабич.

 

В писмото той добавя, че министър председателят е знаел за това, че е предложил неотложно оставката си още в деня на нещастието. Той добави, че " трагичните картини от събитията от учебното заведение, сълзите, пролети при изявление на съболезнования на неутешимите родители на потърпевшите деца ", ще останат в душата за цялостен живот.

 

Инфо: БГНЕС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР