Сръбският милиардер и медиен магнат Драган Шолак е особено актуален

...
Сръбският милиардер и медиен магнат Драган Шолак е особено актуален
Коментари Харесай

Сърбинът Драган Шолак ли купи Булсатком?

Сръбският милиардер и медиен магнат Драган Шолак е изключително настоящ у нас в последните дни около договарянията за придобиване на собствеността на футболния Левски от Наско Сираков. Баровецът е създател и бивш мажоритарен притежател на медийната къща на " Юнайтед груп " обаче от дълго време е стъпил крепко на нашия пазар, защото се оказва, че в действителност неговата формация стои зад покупката на " Булсатком ".

Именно " Юнайтед груп " е кредитирала със 126,5 милиона евро Спас Русев за закупуване на активите на телекомуникационната компания. Бизнесменът постоянно е твърдял, че е получил парите за договорката от свои " задгранични сътрудници ", само че до момента не беше назовавал името на Шолак.

Проблемите на " Булсатком " започнаха през 2017 година след решението да бъде изстрелян първият български геостационарен спътник " България Сат-1 ", благосъстоятелност на компанията. Финансовият колапс се задълбочи, макар на процедура съвсем монополното състояние на компанията и това наложи влизането на редица кредитори в сдружението.

Основателят на " Булсатком " Пламен Генчев твърди, че през декември на 2020 година е упражнил свое право на прът алтернатива, с което е изкупил назад 100% от собствеността на групата. Действието остава непризнато от кредиторите, които взеха контрола над сдружението на 22 август 2019 година

Драмата се точи с няколко каузи в България и чужбина. В последна сметка обаче, през септември всичко е към този момент завършено и компанията е продадена на Viva corporate, а договорката е финансирана от Драган Шолак.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР