Сръбският Кризисен щаб за борба с разпространението на коронавируса прие

...
Сръбският Кризисен щаб за борба с разпространението на коронавируса прие
Коментари Харесай

Маските в Сърбия - вече задължителни и на открито

Сръбският Кризисен щаб за битка с разпространяването на ковид одобри нови ограничения, измежду които наложително носене на защитни маски и навън, считано от 16 октомври, оповестява БНР.

Местните спешни щабове към този момент няма да могат да издават позволения за събиране на повече от 30 души. От през днешния ден маски ще носят всички, непрекъснато, и на закрито, и навън, заяви доктор Дария Кисич Тепавчевич, член на Кризисния щаб. Контролът на спазването на всички досегашни ограничения ще бъде засилен.

От понеделник зала "Арена " още веднъж става краткотрайна COVID-болница, добави тя.

Работното време на заведенията остава до 23 часа и там са в действие досегашните ограничения - носене на маски във всички обстановки, с изключение на когато клиентите се хранят.

"Броят на заболелите в Сърбия последователно се усилва и въпреки обстановката да е по-благоприятна, в сравнение с в други европейски страни, това не трябва да ни успокоява. Вирусът има огромен капацитет за бързо разпространяване и всички би трябвало да се постараем да го спрем ", добави доктор Тепавчевич.

"Искаме да действаме превантивно, да не реагираме чак когато имаме запълнени потенциали, преуморени хора, преживяхме това и няма аргументи да не се учим от личните си и от непознатите неточности. Когато сме се държали отговорно, сме имали резултати ", добави министърът на опазването на здравето Златибор Лончар.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР