Сръбският кризисен щаб за борба с епидемията от коронавирус реши

...
Сръбският кризисен щаб за борба с епидемията от коронавирус реши
Коментари Харесай

Сърбия премахва сертификатите |

Сръбският спешен щаб за битка с епидемията от ковид реши да премахне COVID документите от събота, заяви сръбският обществен министър Дария Кисич Тепавчевич, представена от Българска телеграфна агенция.

Отменено е и ограничаването за броя присъстващи в затворени пространства, което се отнася най-вече за кината и театрите.

От събота всички кина и театри ще могат да работят обикновено, сподели Кисич, представена от в. „ Данас “. Остава рекомендацията за носене на маски на закрито, добавя Танюг.

Седемдневната карантина за заболелите от COVID-19 остава в действие. Всички до момента настоящи ограничения се резервират за пасажерите от интернационалния трафик.

Кризисният щаб предложи банкет на четвърта и пета доза ваксини против ковид.

Въвежда се бустерна доза за всички над 18 години и основно за хората в нараснал риск - хората над 60 години и тези, които имат хронични болести, сподели Дария Кисич.

По-рано епидемиологът Бранислав Тиодорович разяснява опцията за премахването на COVID документите поради намаляващия брой новозаразени, като добави, че до края на март обстановката ще бъде под надзор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР