Сръбският бизнесмен Драган Шолак може и да успее да закърпи“

...
Сръбският бизнесмен Драган Шолак може и да успее да закърпи“
Коментари Харесай

Шолак може временно да „закърпи“ положението с дълговете: United Group продаде телекомуникационните си кули

Сръбският предприемач Драган Шолак може и да успее да „ закърпи “ ситуацията с задълженията си. Компанията му United Group/собственикът на Виваком/ е продала телекомуникационните си кули, се показва в прессъобщение на „ Виваком “. Сделката с TAWAL, дъщерно сдружение на саудитската компания stc Group, основана в Риад, е на стойност 1,22 милиарда евро.

У нас Шолак е създател на „ United Group “, която с изключение на на „ Виваком “ е притежател и на Нова ТВ. За човек на сърбина у нас минава Спас Русев.

Сумата, обаче, няма да покрие напълно отговорностите на компанията. Натрупаните от нея задължения възлизат на 5,458 милиарда щатски $ или към 5 милиарда евро на основа на облигации, които са с падеж от 1 юли 2023 година до 2030 година

Преди седмица сръбското издание разгласява публикация, в която се показва, че Шолак, който е притежател на английският футболен клуб Саутхемптън е потопен в задължения, които тласкат отбора към банкрут.

Изданието се базира на влиятелни английски медии, измежду които „ Таймс “ и „ Дейли Мейл “, които разкриват, че Шолак има период до декември 2024 година да върне сумата от 110 милиона паунда, които е взел назаем, с цел да купи Саутхемптън.

На този декор клубът се сблъска със съществени проблеми и под управлението на Драган Шолак сега е на последно място във Висшата лига с едвам 23 извоювани точки от 30 мача. Този факт, както и финансовото положение не са нещо, което кара почитателите на Саутхемптън да се усмихват, показва медията.

„ Шолак е притежател на капиталова компания, записана в Люксембург, чийто финансов доклад демонстрира детайлности за заема, който би трябвало да бъде изплатен през декември 2024 година – пишат „ Дейли мейл “, базирайки се на източник на „ Таймс “.

Същият източник отбелязва, че Драган Шолак е спечелил първите си милиони, когато е основал компанията United Group през 2000 година и че чистото му положение сега е над един милиард паунда.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР