Сръбските деца не са напълно оздравели, но не са в

...
Сръбските деца не са напълно оздравели, но не са в
Коментари Харесай

Меджидиев: В България остават още три деца, които утре ще бъдат изпратени към Сърбия

" Сръбските деца не са изцяло оздравели, само че не са в сериозно положение, няма заплаха за живота им ", съобщи на брифинг на летище София здравният министър Асен Меджидиев.

По думите му те умерено могат да бъдат превозени до Сърбия.

" Никакъв напън от сръбската страна не е имало децата да бъдат привеждани. Децата ще се усещат по-комфортно, когато са на тяхна територия. Полетът ще бъде къс, някъде към 12:30 децата ще бъдат в Белград. Остават 3 деца, които са в доста положително положение в старозагорската болница. За тях вероятно на следващия ден ще се подсигури кулоар като с предходните коли за спешна помощ и те да бъдат приведени на сръбска територия ", добави Асен Меджидиев.

Той разясни, че при детето със счупения таз множеството оперативни намеси са осъществени.

" Едното дете е 3 пъти оперирано до момента. Състоянието на другото дете също се усъвършенства, то не беше докарано в София в цялостно схващане, като към този момент е контактно. Прогнозата е добра и за двете деца ", добави здравният министър.

Според него положението на възрастните също е положително, като индивидът с ампутирания крайник ще остане в болница.

Двете деца, потърпевши най-тежко при злополуката с рейс на автомагистрала " Тракия " в неделя, през днешния ден ще бъдат превозени с хеликоптери към Сърбия, където ще продължи лекуването им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР