Сръбски студенти започнаха в петък 24-часова блокада на главна улица

...
Сръбски студенти започнаха в петък 24-часова блокада на главна улица
Коментари Харесай

Сръбски студенти започнаха 24-часова блокада в Белград

Сръбски студенти започнаха в петък 24-часова обсада на основна улица в столицата Белград,  близо до държавната централа, оповестява АП.

Студентите ще останат там до началото на друго заседание на опозицията, планувано за събота. Митингът се чака да притегли хиляди. 

Блокадата им докара до огромно запушване в столицата в петък.

Въпреки празниците, митингите в страната не престават. Те започнаха след сигналите за нередности, помрачили неотдавнашните избори.
 8 ранени служители на реда и 38 арестувани стачкуващи след митингите в Сърбия
8 ранени служители на реда и 38 арестувани стачкуващи след митингите в Сърбия

След изборите, извоювани от ръководещите, вълнението не стопира

Политическото напрежение нараства след  гласуването на 17 декември и последвалите произшествия и арести на поддръжници на опозицията на митинги.

Най-голямата опозиционна коалиция в Сърбия  в елементи на страната .

Съобщението на обединението " Сърбия против насилието " пристигна четири дни преди повторното гласоподаване, планувано за 30 декември в 30 от над 8000 изборни секции.

" Повторните избори в избран брой секции не могат да анулират измамата, нито да поправят несправедливостта Ето за какво няма да участваме в прегласуването ", се споделя в писменото изказване на обединението.
 Снимка 647646
Източник:

Според " Сърбия против насилието ", няма смисъл да се гласоподава, до момента в който депутати, политическите дисиденти биват задържани, а студентите биват от полицията и задържани ".

Седем лица на главния опозиционен лагер , са в гладна стачка, а пред Държавната изборна комисия се организират ежедневни митинги.
 Сърбия упреква опозицията в опит за дестабилизация на страната
Сърбия упреква опозицията в опит за дестабилизация на страната

След митингите и жалбите за нередности по време на изборите

Съюзникът на Сърбия Русия съобщи, че пробват да провокират проблеми.

" Има процеси и опити на трети сили, в това число от чужбина, да предизвикат сходни безредици в Белград ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков. " Не се съмняваме, че управлението на републиката ще обезпечи върховенството на закона.

Премиерът Ана Бърнабич благодари на съветските секрети служби за даването на информация за планувани дейности на опозицията. " Това изказване няма да бъде известно на Запад ", сподели Бърнабич.

Кандидат за участие в Европейски Съюз, вкара наказания против Русия.

Москва е един от най-близките съдружници на Сърбия от десетилетия, изключително след 1999 година, когато Русия се опълчи на въздушните удари на НАТО против част от Югославия, която включваше Сърбия и Черна гора.

Миналия понеделник интернационална наблюдателна задача съобщи, че SNS е спечелила незаслужено преимущество посредством медийни пристрастия, непозволеното въздействие на президента Александър Вучич и нередности при гласуването, като да вземем за пример пазаруване на гласове.
 Европейски Съюз настоя Сърбия да проверява нарушаванията в изборите
Европейски Съюз настоя Сърбия да проверява нарушаванията в изборите

Управляващите завоюваха вота, само че наблюдаващите ги упрекнаха във фалшификации

Сръбските управляващи отхвърлят ​​всякакви нередности.

Припомняме, че огромна част от опозиционните обединения в Сърбия (парламентарни и локални, извършени заедно) поради неналичието на обикновени условия за свободното волеизявление на гласоподавателите.

Това не беше първият подобен протест на избори в Сърбия - решение, взимано постоянно за избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР