Сръбски политик е бил арестуван за кратко за незаконно влизане

...
Сръбски политик е бил арестуван за кратко за незаконно влизане
Коментари Харесай

Косово арестува сръбски политик за незаконно влизане

Сръбски политик е бил задържан за малко за нелегално влизане в Косово. Прищина към този момент предизвести, че ще предприеме сходни дейности, предадоха международните осведомителни организации.

Става въпрос за Марко Джурич, началник на сръбската работа за Косово и Метохия и основен договарящ на Сърбия.

Джурич към този момент е освободен и ще бъде депортиран.

Очаквано, Белград реагира яростно на новината за задържането му.

Президентът Александър Вучич дефинира косовските дейности като " жесток акт на безумство ". По думите му, това се случва с очевидната помощ на други страни. Държавният глава направи изказването след среща на Съвета за национална сигурност.

Косовската полиция заяви през вчерашния ден, че е изпратила подкрепление за блокиране на четирима сръбски политици , които възнамеряват посещаване в северната част на Косово.

 Косово не пуска на територията си сръбски министри
Косово не пуска на територията си сръбски министри

Който влезе в Косово нелегално, ще бъде задържан

Сръбската организация ТАНЮГ заяви, че е неразрешено на сръбския боен министър, основния договарящ на Сърбия на проведените от Европейски Съюз договаряния с Косово, старши консултант на президента Александър Вучич и културния министър да влязат в Косово през днешния ден.

По-рано сръбски представители обявиха, че ще посетят Северно Косово, макар че косовските управляващи взеха решение за налагане на възбрана.

Външният министър на Косово Беджет Пачоли предизвести във " Facebook ", че нито един от сръбските представители няма позволение да влезе в Косово.

" Който влезе в Косово нелегално, ще бъде задържан ", акцентира той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР