Сръбската разпределителка Ана Антонийевич е втората волейболистка, която е дала

...
Сръбската разпределителка Ана Антонийевич е втората волейболистка, която е дала
Коментари Харесай

Сръбкинята Ана Антонийевич последва Мириам Сила с положителна проба за кленбутерол

Сръбската разпределителка Ана Антонийевич е втората волейболистка, която е дала позитивна допинг проба за веществото кленбутерол след мачовете от финалите на Световното Гранд При в Китай.

 Италианска волейболистка хваната с допинг за културисти
Италианска волейболистка хваната с допинг за културисти

Мириам Сила е уличена в използването на кленбутерол

Преди два дни беше обявено, че италианката Мириам Сила е дала позитивна проба за същото вещество. Спекулациите са, че това е обвързвано с използването на месо по време на високия състезателен конгрес. Това беше оправданието на италианците.

Сръбската федерация е предпиела радикално друг метод за новия случай. Тя е изпратила осведомително писмо до Световната антидипонгова организация.

Кленбутеролът е симпатикомиметичен амин, употребен от страдащи от дихателни нарушавания като деконгестант и бронходилататор. Хората с хронични дихателни нарушавания като астма употребяват веществото като разширяващо брохиалните пътища, с цел да улеснят дишането. Той се употребява и от културисти, които желаят да понижат тежестта си след подготвителен цикъл, изключително при дамите.

Антонийевич, за разлика от дълбоката запаса Сила, е значима единица в тима на олимпийските вицешампионки. Тя изигра доста мощни мачове против Съединени американски щати в групите и против Китай за установяване на бронзовите медалистки.

Сърбия се класира на трето място във финалите на Световното Гран При, а Италия загуби финала от Бразилия.

 Снимка 311438
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР