Сръбската прокуратура обяви резултатите от разследването на обвиненията, че Новак

...
Сръбската прокуратура обяви резултатите от разследването на обвиненията, че Новак
Коментари Харесай

Сръбската прокуратура: Сертификатът на Джокович е легитимен


Сръбската прокуратура разгласи резултатите от следствието на обвиняванията, че Новак Джокович е фалшифицирал своите документи за преболедуване на Covid-19, с цел да се снабди с право на присъединяване на Australian Open. Заключението на проверяващите е, че документите за тестванията, които тенисистът си е направил на 16 и 22 декември предходната година, са законни и не са открити нарушавания.

От държавната институция разкриват, че следствието е почнало след неизвестен сигнал, получен на 12 януари. „Според получения сигнал незнайна персона е изработила подправени документи и документи от PCR проби, които са били употребявани от Новак Джокович в устрема му да влезе в Австралия и да взе участие на Australian Open по силата на медициснко изключение. Адвокатите на господин Джокович са употребявали същите документи по време на делото, обвързвано с анулирането на неговата виза“ – гласи изказването на прокуратурата.

След приемането на сигнала е било проведено следствие, по време на което документите са били изпратени в свъбското здравно министерство, където локалните експерти да ревизират тяхната достоверност. Вчера (2 февруари) здравните специалисти са уведомили прокуратурата, че след направените инспекции е било открито, че документите са достоверни и законни.

„След инспекция на електронната база данни бе открито, че Новак Джокович е бил тестван няколко пъти, като е доказано, че резултатите от тестванията, направени на 16.12.2021 и 22.12.2021 са валидни“ – споделят още от прокуратурата.

Това е доста добра вест за Джокович, който към момента се надява да получи право на присъединяване на идния Ролан Гарос. Първоначалната наредба на френското държавно управление освобождаваше от обвързване за имунизация чужденците, преболедували Covid-19 през последните шест месеца, само че след това този период бе понижен на четири месеца. Френските управляващи обаче акцентираха, че решението не е непрестанно и в идващите месеци обстановката би могла да се промени.

Следващият шампионат, в който Джокович ще вземе присъединяване, е ATP 500 конкуренцията в Дубай (21-26 февруари).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР