Сръбската прогресивна партия (СНП) на президента Александър ВучичАлександър Вучич –

...
Сръбската прогресивна партия (СНП) на президента Александър ВучичАлександър Вучич –
Коментари Харесай

ЦеСид: Сръбската прогресивна партия печели парламентарните избори, Вучич - втори президентски мандат

Сръбската прогресивна партия (СНП) на президента Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. води на провелите се през вчерашния ден парламентарни изборите в Сърбия с 42,9 % от гласовете, сочат прогнозните резултати, оповестени на уеб страницата на неправителствената огранизация ЦеСид.

След СНП се подрежда опозиционната коалиция „ Обединена Сърбия “ с 13,9 на 100.

Социалистическата партия на Сърбия е получила 11,4 %, консервативната обединението НАДА – 5,4 на 100, екологичната коалиция Морамо - 4,6 на 100, Двери/ПОКС – 3,9 на 100, дясната партия Заветници – 3,8 %.

Това са партиите и обединенията, които минават изборния предел от три %.

Сърбите гласоподаваха през вчерашния ден също за президент и локални управляващи в няколко общини, в това число Белград. Гражданите избираха сред 8 претенденти за държавен глава и 19 листи за парламент.

Настоящият президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. печели президентските избори на първи тур с  58,5 % от гласовете съгласно прогнозните резултати на ЦеСид и Ипсос.  

Здравко Понош, претендентът на „ Обединена Сърбия “, е втори с поддръжката от 18,1 на 100 от гласувалите, цитира Българска телеграфна агенция.

Право на глас имаха над 6,5 милиона гласоподаватели, както и 100 000 косовски сърби, които можеха да гласоподават в четири общини в Сърбия, откакто Косово не позволи гласоподаване на територията си.

Републиканската изборна комисия (РИК) ще разгласи формалните предварителна резултати от изборите, както и изборната интензивност тази вечер, а в това време резултатите ще могат да се наблюдават онлайн на уеб страницата на РИК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР