Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич иска да наложи

...
Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич иска да наложи
Коментари Харесай

Вучич иска тотален контрол върху българите

Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич желае да наложи цялостен надзор върху Националния съвет на българите в Западните околности, предизвестиха от Културно-информационния център на българското национално малцинство в Босилеград.

Българите в Босилеград считат, че изборите за кмет там са предрешени в интерес на досегашния градоначалник Владимир Захариев.

Това провокира неодобрение измежду претендентите за членове на Националния съвет от листата „ Да върнем достолепието на народа “ и те желаеха от лидера й Стефан Костов да се отдръпна. Това можеше да докара до неуспех на изборите, тъй като в действителност листата на Владимир Захариев щеше да остане сама. След няколко съвещания Стефан Костов в последния миг отхвърли да се подчини на членовете и не се отдръпна.

Седем души претенденти за изборите незабавно подписаха декларация, с която се отхвърлят от кандидатурите си и лишават правото на Стефан Костов да ги съставлява и да приказва от тяхно име в общественото пространство по отношение на идните избори за Национални препоръки на малцинствата.

Двете до момента регистрирани листи за Национален съвет на българското малцинство се намират под мощно въздействие на ръководещата Сръбска прогресивна партия. На 21 септември във връзка празника на Босилеград ръководителят на изпълнителния съвет на Сръбската прогресивна партия Дарко Глишич, владиката на Враня Пахомий и висши офицери от армията поддържаха придвижването на кмета Захариев. Във втората листа „ Да върнем достолепието на народа “ на Стефан Костов също доминират общински съветници и членове на Общинския съвет от Прогресивната партия дружно с председателката му Невена Костадинова.

Българските малцинствени партии не вземат участие на изборите. Демократичната партия на българите с ръководител Небойша Иванов, която беше в листата „ Съединение на българите “, се отдръпна, а ръководителят на Демократичния съюз на българите Драголюб Иванчов съобщи, че е „ безсмислено да играем организиран мач “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР