Сръбската полиция съобщи, че е задържала най-малко 38 души, които

...
Сръбската полиция съобщи, че е задържала най-малко 38 души, които
Коментари Харесай

Най-малко 38 души са били задържани по време на антиправителствените протести в Сърбия

Сръбската полиция заяви, че е задържала минимум 38 души, които са взели участие в митингите против информацията за необятно публикувани нередности по време на неотдавнашните избори в страната. Припомняме, че управляващата партия на президента Вучич беше обявена за победител в парламентарните и локалните избори.

Стотици хора се събраха пред седалището на държавната изборна комисия в центъра на Белград, след което се насочиха към полицейското ръководство в града, където се допуска, че са арестувани поддръжниците на опозицията.

Представители на организацията " Сърбия против насилието " обявиха, че няма да признаят резултатите от вота, като вместо това приканиха да се проведат още веднъж свободни и почтени избори. Миналата седмица алиансът прикани Европейски Съюз да проверява резултатите, откакто интернационалните наблюдаващи обявиха, че изборите са били проведени при " несправедливи условия ".
Ние сме тук, тъй като желаеме да забележим същинско правораздаване, даже малко истина, да разберем за какво се случва това и може би най-сетне да сложим завършек на това.
Стефан Ачимович, протестиращ

Опозиционната група " Сърбия против насилието " провежда протести всеки ден след провеждането на изборите на 17 декември. Някои политици дори обявиха гладна стачка. От своя страна партията на Вучич съобщи, че не е манипулирала вота.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР