Сръбската общинската компания Белградски електроцентрали“ направи 13 препоръки за намаляване

...
Сръбската общинската компания Белградски електроцентрали“ направи 13 препоръки за намаляване
Коментари Харесай

И Сърбия мисли как да пести енергия

Сръбската общинската компания „ Белградски електроцентрали “ направи 13 рекомендации за понижаване на потреблението на електро- и топлоенергия, една от които е да се намерения за изместване на началото и края на отоплителния сезон в сходство с изискванията на рецесия, оповестява организация „ Фонет “.

Сърбия съвсем напълно зависи от вноса на съветски газ и генерира към 70% от потребностите си от електрическа енергия в остарелите си електроцентрали, работещи с въглища, означи организация „ Ройтерс “ преди няколко дни, когато стана ясно, че Албания, Сърбия и районен съд Македония желаят енергийна помощ от Европейски Съюз.

„ Белградски електроцентрали “ ще създадат всичко, с цел да обезпечат задоволителни количества сила за произвеждане на топлинна сила за жителите и стопанската система на Белград, уточни в документално изказване шефът на компанията Раде Баста, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той добави, че предложенията за спестявания са изпратени до общината на Белград за утвърждение.

Компанията желае също да се обезпечи устойчиво доставяне на топлофикациите с енергоносители, в това число мазут.

При огромните потребители да се преразгледа методът на доставка на топлинна сила, тъй че да е съгласуван с критерия за минимално ползване на енергоносители, би трябвало да се преразгледат и изискванията за доставка на топла вода за семействата, се споделя в предложенията на „ Белградски електроцентрали “.

Спестяване на сила може да се реализира и с усъвършенствана поддръжка на оборудването, както и посредством понижаване на загубите на топлинна сила с нараснал ревизионен мониторинг на разпределителната мрежа, отбелязва компанията.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР