Сръбската армия е в повишена бойна готовност заради напрежението в

...
Сръбската армия е в повишена бойна готовност заради напрежението в
Коментари Харесай

Сръбската армия в бойна готовност за Косово

Сръбската войска е в нараснала бойна подготвеност поради напрежението в Косово. Това написа в днешния си брой в. " Вечерне новости ", съобщи БГНЕС. След приключването на вчерашното съвещание на Съвета за сигурност при президента Александър Вучич беше обявено, че " службите за сигурност усилиха своите мероприятия за да бъдат предотвратени проектите на управляващите в Прищина за предизвикателство на вълнения в Косово ".

Според " Вечерне новости " тези ограничения имали за цел " да влияят и против избрани сръбски среди, които популяризират подправени нови и основават безпокоство измежду сръбското население на север и юг от Ибар ".

Изданието се базира " на източници от службите за сигурност " и твърди, че Белград преглежда взимането на ограничения заради нарушаването на Брюкселското съглашение и петгодишния отвод на Прищина да сътвори Асоциацията на сръбските общини.

Припомняме, че най-малко към този момент концепцията да има ново делене на Косово поради сръбските общини, която се тиражира в Сърбия, не среща дружелюбен банкет от страна на косовските управляващи, само че настроенията се трансформират непрекъснато - най-малко що се отнася до обществени изяви на политически фигури.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР