Squid Game, южнокорейската продукция на Netflix, е абсюлотният хит в

...
Squid Game, южнокорейската продукция на Netflix, е абсюлотният хит в
Коментари Харесай

Как южнокорейски сериал завладя света? Историята в и зад Squid Game, за който говорят всички

Squid Game, южнокорейската продукция на Netflix, е абсюлотният шлагер сега. За броени дни след стартирането му в платформата той се трансформира в най-гледаното шоу на Netflix въобще. Припомняме, че Stranger Things, House of Cards и The Crown също са сериали на Netflix.

Анализатори дефинират триумфа на сериала като " невиждан ". Но защо става въпрос? Squid Game най-общо може да се дефинира като приключенска драма, екшън, антиутопия. Историята е фокусирана към разведен татко, който няма пари да устоя щерка си. В един миг в метрото го среща чужд мъж, който му предлага хазартен вид игра. А изискването е просто - в случай че завоюва, печели пари, само че в случай че загуби - ще получи няколко шамара.

Виж още: Ким Кардашиян и Кание Уест се събират? Забелязаха двамата на сантиментална среща 

И както стартира всяка история на хазартна пристрастеност, Сонг Ги-хун, въпросният татко, се увлича по играта. До един ден, в който играта минава на друго равнище. Така той се озовава на тайнствен остров, събрал стотици участници. Всеки от тях се състезава в 6 игри, като спечелилите получават солидна сума пари, а изгубилите губят живота си. 

До тук сериалът може би ви припомня на " Игрите на глада ", само че главната разлика идва от метода, по който сериалът е сниман и методът, по който са показани героите в него. Но до тук ще спрем с всичко по самия сюжет. 

Виж още: За дамите знаем, само че не и за мъжете: Ето кои звезди минаха под скалпела, с цел да се разкрасят 

Иначе любопитна детайлност е, че сюжетът за сериала е подготвен от 10 години насам, само че до момента нито едно студио не е желало да го осъществя, защото всички считали концепцията за прекомерно шокираща, гротескна, даже цинична и нереалистична. 

Защо обаче един корейски сериал стана толкоз сполучлив в целия свят? Първата и най-тривиална и забележима причина е известността на k-pop културата. Същевременно обаче сериалът е доста повече - той е един преносен облик на обществото, следено от капитализма. И още нещо - Squid Game нямаше такава мощна реклама, каквато доста други сериали, само че съумя да завоюва Меката на GenZ - видеа с #squidgame са гледани над 33.5 милиарда пъти в TikTok все още на написване на този текст. 

Виж още: Смели и подготвени на всичко за специалността си: Актрисите, които си обръснаха главите за роля

И малко числа: Squid Game е номер 1 в 90 страни. Има надписи за над 30 езика, а на цели 9 към този момент е дублиран. Засега обаче няма даже клюки за втори сезон на сериала, само че поради, че фотосите бяха оповестени през 2019 година, а сериалът се появява в този момент, най-оптимистичната прогноза за сезон 2 би било началото на 2023 година

Изображение: https://www.imdb.com/title/tt10919420/
https://www.instagram.com/netflix/


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР