Square Enix прави игри от доста дълго време. Фактически преди

...
Square Enix прави игри от доста дълго време. Фактически преди
Коментари Харесай

Square Enix възнамерява да дигитализира цялата си библиотека от видеоигри

Square Enix прави игри от много дълго време. Фактически преди обединяването на Square и Enix двете компании правеха шлагери даже на дискети. Наследството им е голямо и доста почитатели желаят да имат улеснен достъп цифрово. Вече имаме и удостоверение от компанията, че старания по този въпрос се вършат.

Директорът на Square Enix Йосуке Мацуда удостовери:

„Работим по това по разнообразни способи. Дигитализирането на библиотеката ни е предпочитание, което чуваме от доста консуматори. Поне що се касае до огромните ни заглавия, имате доста благоприятни условия да ги играете. Всъщност ние стартирахме вътрешен план за преработката на нашите игри, тъй че работим интензивно, с цел да ги пренесем на повече платформи. Евентуално се надяваме да ги забележим като част от абонаментна услуга…“

Според Мацуда японската компания се е въодушевила от Bethesda, която от своя страна показа характерен фреймуърк за стрийминг услуги. Той добави:

„Мисля, че всички вървят в тази посока, по тази причина желаем да обмислим нашите благоприятни условия. Все още не знаем дали ще въведем абонаментна услуга или извънредна алтернатива за изтегляне… само че желаеме да разпространим нашия каталог“.

Мацуда призна засрамено, че за някои игри не е сигурен даже къде са съхранени те. Тъй като преди компанията е издавала заглавия, без да обмисля тяхното бъдеще, огромна част от кода се е изгубила. Някои студия, работили преди за Square Enix и напуснали компанията, са носели със себе си данните за избрани видеоигри.

Square Enix няма дефинитивни проекти по отношение на шерването на обширния си азбучник от заглавия, само че е хубаво да знаем, че издателят интензивно работи по въпроса.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР