“ Спутник е тествана във фаза III, след като е

...
“ Спутник е тествана във фаза III, след като е
Коментари Харесай

Наш лекар с обяснение за нередност при ваксината Спутник V - етична

“ Спутник е тествана във фаза III, откакто е позволена, т.е. на хората не е казано, че се тества пробна ваксина, а утвърдена безвредна ваксина. Това е етичен проблем “. Това твърди в профила си във Фейсбук доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория в Берн и специалист по сигурност на имунизациите.
“Ваксината няма съвсем никакви странични резултати, само че това можеше и да не е по този начин. Става дума за етичен проблем, който може да сътвори казус медикаменти да се пускат и утвърждават преди фаза III отвън Европейски Съюз, да се изчакват резултатите и в случай че няма странични такива, да се кандидатства в Европейски Съюз. Това е неточна и неетична тактика, която не трябва да се насърчава по никакъв метод. Правилните решения на ЕМА биха били да се откаже регистрация на Астра при хора над 65 години и да се даде утвърждение едвам след цялостно даване на данните, а във връзка с Спутник да се откаже, макар качеството на имунизацията, регистрация “, безапелационен е експертът.
 Die Welt: Спутник V потвърждава, че Русия към този момент не е страна единствено с нуклеарни ракети Die Welt: " Спутник V " потвърждава, че Русия към този момент не е страна единствено с нуклеарни ракети
След като през 1957 година Съюз на съветските социалистически републики съумява да изстреля първия неестествен сателит на Земята, Европа и Съединени американски щати са обхванати от боязън, който влиза в ис...
По отношение на имунизациите на Pfizer/BioNTech и Moderna доктор Илиев счита, че изследванията са извършени съвършено тъкмо и без никакви отклонения от разпоредбите, по тази причина и техните позволения не подлежат на коментар. “Въпросът въобще не е политически, просто има правила, които би трябвало да се съблюдават от всеки “, безапелационен е той.
“Правилото при клиничните изследвания е да се премине през три етапи – първо тест на няколко десетки здрави доброволци за определяне на остра токсичност, което, въпреки и рядко, може да се случи. Втора фаза включва първи тест на хора, които са заболели или здрави, които могат да се заразят. Наблюдението е относително малко, при имунизацията Спутник е на 400 души (половината имунизирани, половината - не). Тази фаза е за груба ориентировка за резултата и към момента НЕ потвърждава по-редки странични резултати и по-дългосрочен резултат. Ваксината Спутник бива позволена за приложимост в Русия незабавно след тази фаза, което е доста рано и неверно. Целта е да изпреварят другите и да са първата позволена ваксина, макар че действително стартират да я създават по-късно от АстраЗенека, да вземем за пример ", твърди доктор Аспарух Илиев. 
Следва последната – трета фаза, на изследване върху няколко хиляди души, което би трябвало да покрият допустимо най-добре всички рискови и възрастови групи, с цел да се знае освен какви са резултатите, само че е какви са страничните реакции. Правилото е да се дава позволение единствено за тези възрастови групи, които са тествани. “Астра не включва тук съвсем никакви пенсионери над 65 (ваксинирани са 40, в случай че не се лъжа), което не е задоволително за умозаключение за сигурност при тях. Това изследване се организира сега от Астра измежду няколко хиляди пенсионери, само че до момента в който не е готово, те не би трябвало да получават позволение за приложимост при тази възрастова група “, добавя той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР