Спускането от Световната купа по ски за мъже в Гармиш-Партенкирхен

...
Спускането от Световната купа по ски за мъже в Гармиш-Партенкирхен
Коментари Харесай

Прочуто ски състезание бе отменено зарази липса на сняг

Спускането от Световната купа по ски за мъже в Гармиш-Партенкирхен (Германия) на 28 януари бе анулирано поради неналичието на сняг. Това може да има съществени финансови последствия, сподели основният уредник на конкуренцията, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Още през вчерашния ден стана ясно, че 70-ото съревнование на именитата писта " Кандахар " няма да се организира - както поради неналичието на сняг, по този начин и поради неподходящите за зимата атмосферни условия, пречещи да се направи неестествен.

" Имаме огромни загуби, анулирането на старта значи спортна и финансова злополука за нас. Колко огромни ще бъдат загубите към момента не мога да кажа сигурно. Вероятно ще разберем едвам след шест месеца ", сподели основният уредник Мартина Бец.

Продажбите на билети вървяха добре след сполучливия нощен слалом на 4 януари, само че в този момент парите би трябвало да бъдат върнати на почитателите. Глобалното стопляне ще сътвори още повече проблеми през идващите години.

" Разбира се, че сме обезпокоени. Изменението на климата въпреки всичко е действително. Тази година е изключителна в целия алпийски район. Надяваме се да можем да отпразнуваме 70-ото състезание през идната година ", добави Бец.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР