Спускаемият апарат на космическия кораб Союз МС-06 с трима членове

...
Спускаемият апарат на космическия кораб Союз МС-06 с трима членове
Коментари Харесай

Двама американци и руснак се върнаха след 168 денонощия в орбита

Спускаемият уред на галактическия транспортен съд " Союз МС-06 " с трима членове на екипажа на Международната галактическа станция се приземи сполучливо в степите на Казахстан в сряда сутринта, предава БГНЕС. Кацането е осъществено в 04,31 часа българско време.

Агенцията напомня, че транспортният галактически транспортен съд " Союз МС-06 " с екипаж от Международната галактическа станция (МКС) се отдели от нея и пое към Земята в 01,08 часа. Тримата от траялата 168 денонощия експедиция МКС 54 са съветският космонавт Александър Мисуркин и американските астронавти Марк Ванде Хай и Джоузеф Акаба. На борда на МКС до идването на идващия екипаж остават съветският космонавт Антон Шкаплеров и астронавтите Скот Тингъл от Съединени американски щати и Норишиге Канаи от Япония.

" Союз " потегли към земята с маневра за отдалечаване от МКС. В 03,39 часа " Союз МС-06 " включи моторите за прекъсване и стартира слизане от орбита. След това от спускаемия уред се отделиха битовият отсек и отсекът с елементите. Спускаемата капсула на " Союз " с екипажа навлезе в плътните пластове на атмосферата в 04,09 часа. В 04,17 часа над капсулата от " Союз " се разтвори един изтеглящ и по-късно три съществени купола на парашутната система. Кацането бе осъществено по проект в 04,31 часа на 146 км югоизточно от град Жезкагзан, Казахстан.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР