Спукана тръба в Новосибирск, където термометрите показват до -25 градуса

...
Спукана тръба в Новосибирск, където термометрите показват до -25 градуса
Коментари Харесай

В Новосибирск останаха на студено при минус 25 градуса

Спукана тръба в Новосибирск, където термометрите демонстрират до -25 градуса по Целзий, провокира впечатляващ гейзер от вода и пара, остави жителите без отопление и се следващата повреда в дългата поредност, продължаваща в Русия тази зима, съобщи Франс прес.

През последните седмици доста райони в страната бяха сполетени от същата орис, като остарялата им инфраструктура спря да работи заради жестоките студове.

Ситуацията е неловка за управляващите в навечерието на президентските избори през март, макар че преизбирането на Владимир Путин не предстои на подозрение, отбелязва Агенция Франс Прес.

Според локалната електрическа компания в Новосибирск през днешния ден е било изключено отоплението на повече от 150 здания. Няколко дни по-рано други спирания на електрозахранването засегнаха болница и към стотина жилища в града, съобщи Българска телеграфна агенция. 

В началото на януари покрай Москва останаха без отопление половината от към 350 000 поданици на Подолск. Възмутени поданици се събрали на градския площад, с цел да изискат възобновяване на услугите, демонстрира видеоклип, оповестен от " Телеграм " канала " Осторожно Москва ".

" Разбирам справедливото отвращение на жителите ", призна в обществените мрежи кметът Григорий Артамонов.

Проблемите с отоплението са изключително сензитивен въпрос в Русия, където в някои райони зимата продължава девет месеца. Поради неналичието на вложения в инфраструктурата топлофикационните тръби постоянно са остарели и разрушени.

След енергийната промяна през 2008 година отоплението в огромните градове е отговорност на огромните компании. Но в по-малките градове тази задача към момента е предоставена на локалните управляващи, които не разполагат с нужните запаси. Модернизирането на тази голяма система би било извънредно скъпо, изключително в миг, когато Русия отделя огромни запаси за настъплението си в Украйна.

Руският вицепремиер Марат Хуснулин съобщи тази седмица, че модернизацията на системата ще коства към 50 милиарда $.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР