Спукан топлопровод остави без парно и топла вода 4 квартала

...
Спукан топлопровод остави без парно и топла вода 4 квартала
Коментари Харесай

Спукан топлопровод остави четири софийски квартала без топла вода и парно

Спукан топлопровод остави без парно и топла вода 4 квартала в южната част на София. Засегнати са над 24 хиляди семейства в столичните комплекси Стрелбище, Красно село, Белите брези и Гоце Делчев. Екипи на Топлофикация работят по остраняването на казуса.

София

Топлопроводът се е спукал към 22.30 часа нощес в региона на улица „ Дойран “.

Николай Кювлиев, шеф на топлорайон „ Земляне “: 10-15 години не е юридически ремонт тук. В смисъл, не е подменяна тръба.
Малко след среднощ е спряно топлоподаването в 800 абонатни станции. Така, към 24 хиляди семейства от нощес са без парно и топла вода

Ще пускаме готварската печка. Ще пускаме фурната да топли и това е. Друг метод няма.

Топлата вода - това е огромният проблем. И зависи за какъв брой време. Сега в случай че е за един два дни ядва се. Навсякъде стават повреди.

Седем детски градини се отопляват с климатици, радиатори и електрически печки.
Ксения Семизорова, шеф на ДГ 7 „ Детелина “: 269 деца са сега. Много малко деца днеска единствено по избор някои родители са си върнали децата. Под 18 градуса няма група сега. Децата са облечени въпреки всичко със суичери.
Ако топлоснабдяването не бъде възобновено до на следващия ден сутринта и температурите в градината са под 18 грдуса, децата ще бъдат връщани. Аварията засегна и четири учебни заведения. Част от тях понижиха часовете.

Катя Тефик, зам.-директор на II Английска езикова гимназия „ Томас Джеферсън “: В първата образователна промяна самите образователни часове завършиха 2 часа и половина по-рано. Децата не са с якета, децата са съблечени, тъй като температурите не са под санитарния най-малко.  Спукан основен топлопровод е повода 4 квартала в София да останат без парно Спукан основен топлопровод е повода 4 квартала в София да останат без парно
Авария остави без парно и топла вода четири квартала в южната част на София. Спукал се е основен топлопровод, обясниха от "Топлификация - София ". Дирек...

От „ Топлофикация “ обясниха, че имат период от 48 часа да отстранят повредата.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Ако това се случи, няма да имаме проблем за утрешния ден. Ако това обаче не се случи, е допустимо някъде да има спиране на занятията. Николай Кювлиев, шеф на топлорайон „ Земляне “: Колкото по-бързо го отстраним, по-добре, с цел да може клиентите да имат топла вода и отопление. "
Той увери, че екипите ще се постараят да отстранят повредата до края на деня.

Меджувременно енергийният регулатор даде два дни на столичната топлофикация да даде информация за аргументите за повредата, за периода, в който е отстранена, какъв брой са ощетените клиенти и по какъв начин са били известени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР