Спряна е работата в 23 сечища след проверки на Изпълнителна

...
Спряна е работата в 23 сечища след проверки на Изпълнителна
Коментари Харесай

Шефът на горските Стоян Тошев: Зачестяват случаите на незаконни дърва за огрев

Спряна е работата в 23 сечища след инспекции на Изпълнителна организация по горите и районните дирекции по горите. Най-фрапиращите случаи за нарушавания са установени на територията на Държавно горско стопанство Батак.

" От началото на предходната седмица разпоредих инспекции в цялата страна. Установени са нарушавания. Проблемите са главно в сеч на немаркирани дървета, изработка на горски пътища, които на са посочени в софтуерните проекти. Регионалните дирекции имат право да вършат непрекъснато инспекции в горски територии, само че в последните месеци се потегля в посока инспекция на това да потвърждаваме от кое място е една дървесина. Правилният метод е да влезем в сечищата, тъй като по-късно е доста мъчно да се потвърди от кое място, кой и за какво е направил някакво нарушаване ", заяви шефът на Изпълнителната организация по горите инж. Стоян Тошев по ON AIR.

" В Изпълнителна организация по горите стигна информация, че има случаи, в които хора са си купили дърва, които не са предопределени за огрев. Тези случаи зачестяват. В тази връзка желая да насочва зов към жителите да бъдат бдителни, да взимат дървесина, която е маркирана и съпроводена с превозен билет ", сподели още той.

Инж. Тошев разяснява, че през годините не са изключение случаите с експанзия към горските чиновници.
 
" С тези извършители се борим с всички пълномощия, дадени ни от закона. Ползването на помощни средства е едно от тях. Незабавно се осведоми полицията в региона. Местата, за които знаем, че има централизация на такива нарушавания и експанзия, изпращаме повече екипи, в множеството случаи вършим взаимни инспекции и с районните ръководства на Министерство на вътрешните работи ", обясни той.

" Огнената буря в Кирково стартира от страна на Република Гърция още на 31 октомври. Направени са всички организационни действия от страна на чиновниците на горските стопанства и на районните дирекции. Защитената околност ни показва съществено многообразие и въпреки че пожарът мина низово през тези територии, са нанесени доста съществени вреди. Надяваме се в днешния ден да локализираме пожара ", сподели още инж. Тошев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР