Спряна е дейността на седем сечища и са обезсилени позволителните

...
Спряна е дейността на седем сечища и са обезсилени позволителните
Коментари Харесай

РДГ-София спря дейността на седем сечища заради нарушения на Закона за горите

Спряна е активността на седем сечища и са обезсилени позволителните за сеч след осъществени 73 инспекции в обекти за рандеман на дървесина през миналата седмица, оповестиха от изпълнителната организация по горите.

Нарушенията са установени от екипи на Регионална дирекция на горите – София в горски територии: държавна, общинска и частна благосъстоятелност, в землищата на селата: Алино, Доспей и Говедарци, общ. Самоков, Стамболово, общ. Ихтиман, Литаково, общ. Ботевград, Буново, общ. Мирково, Калотина, общ. Драгоман, Смолско, общ. Мирково и градовете Годеч, Костинброд и Сливница.

Проверяващите са съставили 10 акта за откритите нарушавания.

Със заповед на шефа на РДГ – София е обезсилено разрешително за сеч за частна горска територия в землището на с. Говедарци за сеч на немаркирани дървета. Съставен е акт на лицензирания лесовъд, получил позволителното. 

Спряна е активността в сечище, в държавна горска територия в землището на гр. Годеч, където е установена сеч на 29 немаркирани дървета от черен бор.

Прекратени са дейностите в други три подотдела в териториалния обсег на ДГС Годеч и са обезсилени позволителните за сеч за два подотдела в обсег на ДГС Ботевград за осъществяване на сечи, неотговарящи на плануваните в позволителните.

През миналата седмица чиновниците от Регионална дирекция по горите - София са открили нелегално отсечена дървесина с общ размер на 360 плътни куб. м., по-голямата част от която /255 плътни куб. м/ в частна горска територия в землището на с. Алино, общ. Самоков. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР