Спрямо Васил Божков е в сила мярка за процесуална принуда

...
Спрямо Васил Божков е в сила мярка за процесуална принуда
Коментари Харесай

ВИЖТЕ КАК ИЗВЕЖДАТ БОЖКОВ С ТЕЖКА ОХРАНА ОТ ЛЕТИЩЕТО – ВИДЕО

Спрямо Васил Божков е в действие мярка за процесуална насила задържане до 72 часа, оповестиха от прокуратурата.

На 25.08.2023 г. обвиняемият Васил Божков, разгласен за интернационално търсене, се е явил непринудено пред органите на Министерство на вътрешните работи на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Летище София “. Спрямо същия по досъдебни производства, водени в Софийска градска прокуратура (СГП), има наложена мярка за процесуална насила задържане за период до 72 часа.

В тази връзка СГП и Следственият отдел при СГП са подхванали всички законови условия по предявяването на обвиняванията по отношение на Васил Божков, като в границите на разпита му в качеството на обвинен той има право да даде пояснения.



Предстои наблюдаващите прокурори да преценяват дали да внесат искане пред Софийския градски съд за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

С оглед на това, че Божков има качеството на очевидец по друго досъдебно произвеждане, водено в СГП, по което са изпращани молби за интернационална правна помощ, като същите не са били изпълнени, следва призоваването на лицето за разпит в качеството му на очевидец по наказателното произвеждане.



Минути след 17 часа Васил Божков излезе през ВИП терминала и бе качен и отвден с кола на правосъдна власт.




Инфо: Блиц

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР