Спряха събарянето на още един тютюнев склад в Пловдив, което

...
Спряха събарянето на още един тютюнев склад в Пловдив, което
Коментари Харесай

Екшън в Пловдив: Спряха събарянето на тютюнев склад, полиция не пусна собственика

Спряха събарянето на още един тютюнев склад в Пловдив, което беше планувано за през днешния ден. Това е постройката на бул. " Христо Ботев " до Сточна гара. Полиция заварди склада и отхвърли достъп на притежателя Пламен Моравенов, оповестява БНР.

" Имаме координиран План за сигурност и здраве и План за ръководство на строителните боклуци, което ни е издадено още при първите опити за срутване (2018 г.). Имаме три несполучливи такива. По закон след 2017 година то не се пресъгласува, само че все пак ние имаме пресъгласувано от 2020 година И в този момент не го бутнахме, тъй като спомагаме на органите на реда въпреки да няма документ за прекъсване ”, разяснява Моравенов и добави, че обектът не е монумент на културата.

По думите му администрацията на Пловдив е неколкократно се е опитвала да инициира диалог сред НИНКН и притежателите, само че от културната институция по този начин и не са откликнали.

Пламен Моравенов изясни, че проектът за събарянето е бил да бъде отстранен не целия склад, а единствено част от него, за която има мнение, че е градивно компрометирана.

" Ако желае Петър Петров ще му дарим всички притежатели постройките, да забележим той какво ще направи ", сподели Моравенов. Той изясни още, че е направил снимане на фасадата и при бъдещо строителство ще я възвърне в духа на тютюневия град. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР