Спряха корабите по Рейн, водата в реката е критично малко.

...
Спряха корабите по Рейн, водата в реката е критично малко.
Коментари Харесай

Спряха корабите по Рейн, водата в реката e критично малко

Спряха корабите по Рейн, водата в реката е сериозно малко. Редица компании са спрели работа, кораби са на кей, открити са парчета от кораби и даже бомба от Втората международна война. И всичко това става факт, откакто река Рейн доближи през днешния ден най-ниското си равнище в историята поради неналичието на дъжд в Германия от месеци, съобщи Франс прес.

С измерените в Кьолн 77 сантиметра бе усъвършенстван предходният връх от 81 см за най-ниско равнище на водата от 2003 година, съгласно общинския оператор за филтриране на води (StEB) в този град от провинция Северен Рейн-Вестфалия. Дъждовете, които се чакат през идната седмица, няма да са задоволителни, с цел да се увеличи равнището на водата в реката.

Рекордни или близки до рекордните ниски равнища бяха измерени и на някои други места по поречието на реката.

Ситуацията към този момент има и стопански последствия - корабите не могат повече да се движат, а река Рейн е значима речна транспортна артерия за доста стопански браншове в Германия, Франция, а също и в Холандия.

Дори дребната лодка, която транспортира туристи до двореца Пфалцграфенщайн, ситуиран на дребен остров на Рейн, е спряла да плава, съгласно локалните медии.

Друго следствие е, че енергийната компания Ер Ве Е (RWE) не може да доставя топлоелектроцентралата в Хам с въглища. Корабите не са в положение да транспортират нормалните товари.

Екстремните температури през юли и август бяха изключително опустошителни за пасищата и нивите със зърно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР